acasă despre noi produse comenzi parteneri ambalaje contact
acasă
despre noi
produse
livrare la domiciliu
parteneri
ambalaje
contact
 
Vă prezentăm articolul apărut în luna septembrie a revistei "Lumea Apicolă".
S.C. "Apilia" S.R.L. Arad, prima societate comercială din județul Arad care a beneficiat de finanțări Sapard în domeniul apiculturii, livrează la domiciliul d-voastră, produsele pe care le doriți!!!
Polenul de albine

Polenul este cel mai important produs al stupului, întrucât reprezinta hrana proteica de baza a acestora. Proteinele reprezinta componenta majora a polenului, nivelul acestora putând atinge valori medii de 24%.

Aminoacizii esentiali si neesentiali prezenti în polen fac din acesta o proteina vegetala de prim ordin. Zaharurile sunt reprezentate, mai ales, de monozaharide (glucoza si fructoza – zaharuri direct asimilabile) si ating concentratii de circa 27%. Concentratia medie a lipidelor este de 5% si ele sunt reprezentate de acizi grasi, liberi (între care cei superiori polinesaturati), fosfolipide, steroli etc.

Polenul contine însemnate cantitati de potasiu, calciu si magneziu, precum si importante cantitati de fier, zinc, mangan si cupru. Poate cel mai important este seleniul, care face ca polenul sa se situeze pe locul al doilea, dupa nuca de Brazilia, din punctul de vedere al concentratiei în acest element. Polenul contine cantitati mici de sodiu, este bogat în vitamine ale grupului B si contine concentratii variabile de vitamina C.

Datorita acestei compozitii, polenul este considerat o excelenta sursa de hrana. Nu este deci întâmplator faptul ca polenul este denumit „hrana perfecta“. Dar poate cel mai important aspect legat de compozitia polenului, este cel al prezentei antioxidantilor naturali principali: b-caroten, vitamina C, flavonoizi, seleniu, zinc, enzime etc.

Din punctul de vedere al aplicatiilor sale, polenul este în primul rând un excelent supliment nutritiv, dar dispune de numeroase aplicatii terapeutice. Astfel, utilizarea polenului ofera rezultate foarte bune în tratamentul anemiilor, fragilitatii capilare, sindromului de oboseala cronica, terenului imunitar deficitar, impotentei, infertilitatii, tulburarilor renale, bolilor de prostata, ulcere, simptomelor asociate menopauzei si altele.

Polenul poate fi consumat atat uscat (mai usor de pastrat, eventual amestecat cu miere), cat si congelat (isi pastreaza mai bine calitatile).
lista de produse

mierea de salcam
face parte din sortul de miere de calitate superioara, fiind cea mai...

mierea de mana (de padure)
Pentru consumul uman are o valoare deosebita...

mierea de tei
Este trecuta în categoria celor mai bune si celor mai apreciate sorturi de miere...

mierea poliflora
pentru cei care...

polen uscat de albine
polenul este cel mai important produs al stupului...

polen congelat de albine
Polenul contine însemnate cantitati de potasiu, calciu si magneziu...

tinctura de propolis
Propolisul este folosit de mult în medicina populara...